Märkliga nattklubbar

Märkliga nattklubbar

Nattklubbar kan ha olika teman och olika slags inredning men det förändrar inte att de i grund och botten oftast upplevs på snarlika sätt. Det är lite dans, lite alkohol och mycket människor. I det här inlägget ska vi titta på några av världens mest speciella nattklubbar. Det kan i och för sig tyckas lite märkligt att titta på nattklubbar såhär i tider då coronaviruset rycker över världen, även om det inte verkar ha påverkat klubblivet ännu. Hur det än går lär folk vara lika festsugna när pandemin är över, och klubbarna finnas kvar.

Das Klo Bar, Berlin

Det första stoppet på vår färd runt världens märkligaste nattklubbar landar i Berlin, staden som är hem för ett av jordklotets mest levande klubbscener. Das Klo Bar är långt ifrån den hippaste klubben du kan gå till, faktum är att den är radikalt ‘ohipp’. ‘Klo’ är tysk slang för toalettstol, och det är mycket riktigt vad hela inredningen i den här baren kretsar kring. Som gäst sitter du på en toalettstol och resten av inredningen består av detaljer hämtade från toaletten. Fräscht? Funderar du på att själv bygga en märklig nattklubb? Förmodligen inte, men kanske har du något annat byggprojekt som väntar? Då ska du vända dig till Buildor för byggmaterialen, de har ett fantastiskt stort sortiment och allt är väldigt prisvärt.

Chillout, Dubai

Dubai är hemvist för några av världens mest storskaliga och, skulle många säga, överdrivna projekt. Det verkar som att de är besatta av snö, vilket kanske inte så konstigt med tanke på att det nog inte snöar särskilt ofta i Dubai. Kanske är det anledningen till att du i staden kan hitta klubben Chillout som är en klubb där det ständigt snöar och är minusgrader inomhus. För många av oss i Sverige låter det nog som en rätt dålig idé, men då spenderar vi å andra sidan inte vår tid utomhus i en het öken.

Alcoholic Architecture, London

Det är svårt att säga om Alcoholic Architecture i London är en av de mest bisarra klubbarna i världen, eller den mest självklara. Klubben har en luftfuktighet på 140% och en stor del av den består av alkohol. Ja, precis, som besökare här kliver du in i ett moln av alkohol, du behöver med andra ord inte köpa några drinkar.

Eternity, Ukraina

Eternity är en klubb i staden Truskavets i Ukraina. Vad som gör den speciell är två saker: dels drivs den av en begravningsbyrå (vilket sällan förknippas med fest) dels är den inhyst i en stor kista. Om du tror att man inte kan ha fest i en kista har du fel. Här går både att äta, dricka och festa natten lång, om än inte i evighet.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante