The Last Days of Disco

The Last Days of Disco

I dramakomedien The Last Days of Disco från 1998 skildras det glada 1980-talets discoera. Filmen är både nostalgisk och rolig på samma gång. Alice (Chloe Sevigny) och väninnan Charlotte (Kate Beckinsale) jobbar som underbetalda korrekturläsare på ett av New York Citys alla bokförlag.

After Work

De båda unga kvinnorna är dock mer intresserade av vad de ska hitta på efter jobbet och vilka nattklubbar de ska besöka. Handlingen skulle kunna översättas till dagens ungdom som visserligen inte befinner sig i slutet av discotiden utan snarare mitt i den elektroniska musikens epicentrum. Här är det kläderna man ska ha på sig och vem man ska flirta med som upptar det mesta av tiden. Väl ute på någon av stadens alla klubbar är det dans och hög musik från gigantiska högtalare som gäller. Tjejerna älskar disco och kastar sig ut i nattklubbslivet med liv och lust.

Hur man ska klä sig för att bli insläppt på den hetaste nattklubben och hur man ska väcka de rätta människornas uppmärksamhet upptar mycket av filmens energi. Det finns dock en verklighet bortom det vilda festandets dagar som kommer allt närmare.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante