Avalon Hollywood

Avalon Hollywood

I västra Los Angeles ligger den anrika och omåttligt populära nattklubben Avalon Hollywood som slog upp portarna redan 1920. Här har alla möjliga sorters entertainers spelat och underhållit publiken i decennier, men det var först 2003 som en omfattande renovering förvandlade klubben till en dansklubb för elektronisk musik med gästspelande DJ:s. Klubben håller öppet för allmänheten under fredagar och lördagar, men bjuder på olika event och tillställningar hela veckan. Avalon Hollywood är nattklubben som aldrig sover.

Puls

Den som letar efter nattens puls, oemotståndliga rytmer och beats har kommit helt rätt. Klubben har förutom ett utomordentligt gott anseende världens hittills största installerade ljudsystem någonsin i en nattklubb. Det kan kanske en renovering för en miljon dollar vara värd. Bandet The Beatles höll sin första spelning i Hollywood här 1964, och sedan 2003 har bland annat Steve Angelo och The Swedish House Mafia dragit stor publik. Numera bjuder klubben främst på elektronisk och progressiv musik så som house, trance och techno. Klubben är mycket populär även bland kändisar som mer än gärna dansar här natten lång. Det finns naturligtvis VIP-områden för de rika och berömda som kan se ut över dansgolv och folkmassor från delvis dolda alkover.

Interiör och exteriör

Byggnaden som är belägen i hörnet av Hollywood och Vine hålls ständigt fräsch och byter färg på puts och dekorationsbågar med jämna mellanrum. Själva utseendet påminner om en vitputsad spansk hacienda med mjuka linjer och valv. Fönsterbågarna ser mäktiga och glamourösa ut och innanför döljer sig nattklubben Avalon på bottenvåningen och systerklubben Bardot på ovanvåningen.

Avalon är en stor klubblokal med ett gigantiskt öppet dansgolv med en stor upphöjd scen i bakgrunden. Här håller både DJ:s och olika liveband sina shower. VIP-lounger finns i upphöjda små mezzaninbås ovanför dansgolvet och en mindre klubblokal finns tillgänglig med delvis andra öppettider. Strålkastarna och interiören skiftar färg beroende på uppträdande och allt sammantaget bjuder på en minst sagt imponerande upplevelse. Små cylinderformade bord och vita soffor döljer sig längs väggarna och naturligtvis finns det barservering.

Skiftande teman

Avalon Hollywood är känt för sina skiftande teman olika dagar i veckan när events, band och särskilda tillställningar för olika åldrar och målgrupper turas om att locka besökare och publik. Platsen är densamma men evenemangen byter såväl namn som inriktning. Nattklubben ser till att ligga i framkant genom att både bjuda in heta namn, men också nya talanger. En del DJ:s återkommer med jämna mellanrum och har fasta spelningar på nattklubben. Bland annat spelar den kände musikproducenten och DJ:n Paul Oakenfold regelbundet här. Han har blivit känd världen över för album som “Trance Mission” och “A Lively Mind”. Även Erick Morillo spelar på Avalon ett par gånger om året och är känd för låtar som “Cocoon” och “Cartagena”.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante