Slakthuset

Slakthuset

Precis som namnet antyder är Slakthuset en nattklubb som huserar i ett gammalt slakteri på Slakthusgatan 6 i Stockholm. Det gamla slakthuset uppfördes här 1912 och låg i det som kallas för Slakthusområdet. Själva anläggningen omfattade en rad olika byggnader med stadiga och stabila betongkonstruktioner. Här fanns stall, kontor, kylhus och hallar. Industrikänslan finns kvar än idag och ger nattklubben en unik atmosfär och en enorm yta att förvalta på bästa sätt. Tack vare att det nästan inte finns några väggar inomhus och att byggnaderna ligger en bit utanför staden passar platsen nattkubbsformatet som handen i handsken. Här stör man inga grannar och kan satsa fullt ut på nattklubbsupplevelsen.

Nattklubbsliv

På slakthuset finns allt man kan önska sig av en av Stockholms allra bästa nattklubbar. Man öppnade 2011 och såg till att dra fördel av de stora industriella ytorna i såväl utformning som design. Här finns en fullkomligt unik atmosfär med ett flertal olika dansgolv och varierande klubbteman där alltifrån hip hop till rock och elektronisk musik samsas. Här kan man verkligen leva nattklubbsliv fram till tre på morgonen då klubben stänger. Slakthuset håller regelbundet olika fester och events samt gästas av DJ-världens största stjärnor.

Tre temaklubbar

Innanför portarna, fördelat på tre särskilda rum med separata dansgolv och scener, döljer sig olika klubbar som skiftar teman varje vecka. Här hittar man Lilla Baren, Anläggning 296 och Rökeriet. Annonsering för de olika temaklubbarna återfinns på hemsidan i god tid och på Slakthuset har gästerna sällan tråkigt. Det finns något för alla olika smaker och gott om plats att både dansa, ta en drink, vila fötterna, vimla och mingla. Nattklubben kan även abonneras för större konserter, företagsfester eller andra evenemang. De stora ytorna skapar många möjligheter.

Takterass

Under sommarmånaderna håller Slakthusets takterass, TAK, öppet och här kan man sola, bada, äta och dricka gott med hela 600 kvadratmeter till sitt förfogande. Här kan man ta igen sig efter festnatten på en bekväm solstol bland gröna palmer och svalkande bubbelpooler på den stora träterassen. Utsikten över Globen och Södermalm är oöverträffad. Takbaren har ett obegränsat utbud av läskande drycker och kolgrillen serverar härlig sommarmat.

Även om Slakthuset har många järn i elden är det viktigaste trots allt inte vare sig takterass, events eller utsikt utan det är den härliga atmosfären som andas gemenskap, festlighet, dans och musik från kväll till tidig gryning. Liveframträdanden med DJ, nya talanger, inhemska och internationella gäster gör Slakthuset till ett av Stockholms bästa partyställen. Traditionen med slakthus som har byggts om till nattklubbar återfinns bland annat i Malmö, men också i New Yorks Meatpacking District och Kødbyen i Köpenhamn. Industrilokaler överlag passar nattklubbstanken och Europas storstäder är fulla av outnyttjade fabrikslokaler som har omvandlats till vibrerande nattklubbar där människor kan festa ostört utan att störa någon annan.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante