A Night At The Roxbury

A Night At The Roxbury

Nattklubbar är en tacksam miljö att spela in filmer i och ofta hamnar några av karaktärerna i trubbel eller romantiska förvecklar under en intensiv utekväll. Vad som helst kan hända på en nattklubb. Naturligtvis finns det komedier som använder sig av detta koncept, men det är ovanligt att en hel film kretsar kring den här miljön. Den amerikanska filmen A Night at the Roxbury från 1998 har dock lyckats med denna annorlunda idé.

Nattklubbsbröder

I händelsernas centrum befinner sig de båda intellektuellt hårt prövade bröderna Doug och Steve Butabi som spelas av Chris Kattan och Will Ferell. De älskar nattklubbar där de mer än gärna klär upp sig och dansar natten lång. De har dock en dröm som verkar totalt ouppnåelig och det är att få komma in på klubben Roxbury. Sorgligt nog får de nobben i den ena komiska scenen efter den andra och det är svårt att hålla sig för skratt. Will Ferells minspel gör hela filmen.

De båda bröderna har dock tur i oturen och blir påkörda av självaste Richard Grieco efter det senaste mutförsöket att ta sig in på den eftertraktade klubben. Richard är livrädd för att åka på en stämning och hjälper de båda olycksfåglarna till nattklubben för att träffa ägaren Mr. Zadir. Exalterade berättar bröderna om sin dröm att starta en helt unik nattklubb. Senare upptäcker de att ägaren helt fräckt har stulit deras koncept och startat upp en alldeles ny nattklubb. Det visar sig dock att de båda bröderna har gjorts till delägare och äntligen har de en egen arena att leva ut sina högst unika dansmoves på. Filmen bjuder på många skratt och framför allt är det lyteskomiken som gör filmen sevärd.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante