Sturecompagniet

Sturecompagniet

På Sturegatan 4 i Stockholm ligger Sturecompagniet som ägs av Stureplansgruppen. Nattklubben ligger i en gammal simhall från 1800-talet och har en stor lokal till sitt förfogade. Sturecompagniet är inte bara känd för sin nattklubbsverksamhet utan har också figurerat i media som platsen för de tragiska Stureplatsmorden. 1994 sköts en av klubbens dörrvakter och några gäster till döds utanför entrén. Det visade sig att en missnöjd gäst som hade avvisats återkom för att hämnas.

Klubbar i klubben

Sturecompagniet lockar en blandad gästskara från 23 år och uppåt och nattklubben tillhör Stockholms äldsta och mest populära partyplatser. Invändigt finns det fyra vackra salar fördelade på två plan kring en ljus innergård. Det finns med andra ord en fördelaktig mångsidighet som möjliggör mer än en scen. Innanför Sturecompagniets väggar finns småklubbarna Suite, V och The Wall.

Suite

Denna lilla intima klubb består av ett dansgolv och en bar med ett flertal drinkbord. Atmosfären är mysig och ljussättningen varm och lugnande. Klubben fick en trendig make over 2014 och är mycket populär bland den unga publiken, men lockar även en hel del kändisar. Drinkborden, servicen, musiken och den stämningsfulla miljön utgör ett tilltalande koncept.

V

Denna VIP-klubb har bara plats för cirka 250 gäster och gästlistan är inte lätt att ta sig in på, men det är definitivt värt besväret. Klubben fick en helrenovering 2017 och längs väggarna finns röda sammetssoffor. I taket, som visar sekelskifteshusets takhöjd från sin bästa sida, hänger imponerande kristallkronor som tillsammans med sirliga gulddetaljer, utmärkta ljudsystem och vackra glasfönster ger uttryck för en miljö som andas lyx och service. I anslutning till V finns ytterligare en bar som kallas Cocktail. Här bjuds gästerna på exklusiva egengjorda ingredienser, blandningar, juicer och drinkar.

The Wall

2011 fick VIP-klubben V en mycket uppskattad utökning i form av innergården som kallas The Wall. Läget är både anonymt och lite hemligt vilket naturligtvis lockar ännu fler hoppfulla gäster. Mitt i Stockholms huvudstadspuls ovanpå Sturegallerian döljer sig denna pärla som en udda och unik oas där gästerna kan njuta av den svala sommarnattens bris med en drink i handen och ett leende på läpparna.

Som Stockholms kanske mest anrika nattklubb levererar Sturecompagniet den ena överraskningen efter den andra vilket gör kötiden mödan värd för alla tålmodiga gäster som vill ta sig in på den populära och berömda nattklubben. Ryktet är gott och recensionerna talar sitt tydliga språk. Sturecompagniet behöver upplevas då den visar sig från sin mest fördelaktiga sida under sommarmånaderna.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante