Café Opera

Café Opera

Nattklubben Café Opera i Stockholm ligger intill Operakällaren. Klubben öppnade 1980 och håller till i en av huvudstadens vackraste lokaler med takmålningar från 1895. Här kan man dansa till dansmusik från 70-talet och framåt under temakvällar som till exempel Soul Train.

Dans under kristallkronor

Läget i Kungsträdgården kan bäst beskrivas som första parkett och Café Opera har också rykte om sig att vara en nattklubb för de rika och berömda. Vill man dansa under kristallkronorna får man vara beredd på att det kostar lite mer än vad man kanske hade tänkt sig. Kvaliteten, atmosfären och den anrika miljön är en upplevelse utöver det vanliga. Här har otaliga kändisar, både nationella och internationella, slagit klackarna i taket genom åren. Nattklubben är även känd utomlands och får en hel del besök av både turister och regeringschefer.

Påkostad ljusrigg

Under de pampiga kristallkronorna och det vackert målade taket finns eleganta sittgrupper som på kvällstid förvandlas till ett pulserande dansgolv. Många besökare uppskattar lokalens takhöjd, rymd och skönhet. Känslan av att historia och samtid möts dröjer sig kvar även när nattklubbsljusen tar över och stämningen lättas upp. 2014 satsade klubben en hel del pengar på att uppdatera sin ljusrigg.

Ljustekniken ligger bakom en hel del av en nattklubbs atmosfär och skapar själva stämningen. Installationen i en K-märkt byggnadslokal kostade både pengar och noggrant arbete, men resultatet blev över all förväntan. Ljusriggen kan användas både för att skapa loungekänsla under dagen samt för att generera nattklubbsljus under fster, temakvällar och nattklubbsevents. Riggen styrs via en enkel och smidig touchpanel och gör det möjligt för personalen att både starta, stänga, justera och välja stämningsljus samt ljusläge under dagens lopp.

Café Opera utgör en viktig del av Stockholms kulturella byggnadshistoria och kombinationen mellan fina anor och nattklubb gör att man bara måste uppleva denna miljö på egen hand. Inte minst för att ta reda på vad det är som gör upplevelsen så speciell för många. Kanske man får syn på en och annan kändis under kvällen. Hit får man gärna komma i sneakers, men gränsen brukar dras vid pyjamasliknande utstyrslar eller en alltför lättklädd ensemble. De flesta nattklubbare brukar ha koll på hur man bör vara klädd för att ta sig förbi dörrvakterna och på Café Opera skadar det ju inte att klä sig lite extra fint.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante