Ibiza anses vara nattklubbarnas Mecka

Ibiza anses vara nattklubbarnas Mecka

Pingströrelsens syn är att man kan vänta sig ett straff efter döden om man har haft ett syndigt leverne. Man måste använda sin tid på jorden på ett förnuftigt sätt och gå den smala stigen som leder till evigt liv och man bör till varje pris undvika de frestelser man utsätts för. På en nattklubb finns både musik och alkohol och besökarna är lättklädda människor som kanske vill söka sig en ny partner. För medlemmarna av ett religiöst samfund är det otänkbart att besöka en skolbal, eller en nattklubb.

Ungdomen samlas på Ibiza

Ibiza var på 1950-talet en tillflyktsort för poeter och konstnärer som behövde en kreativ miljö med låga levnadskostnader. Det sprang vildhundar bland klippor och det fanns ruinhögar efter de fenicier som en gång bodde på ön. Men några årtionden senare kom någon på att den oexploaterade ön vore en perfekt plats för nattklubbskultur. I ett slag förvandlades landsortshålan till nattklubbarnas Mecka. Nu är ön en samlingspunkt för unga människor från hela världen. Om du ska åka långa sträckor i din bil och har en husvagn på släp så blir åkturen behagligare om du genom att använda dieseloptimering ökar motoreffekten.

Att vara rätt klädd

Nattklubben Ritz låg vid Medborgarplatsen i Stockholm på 1980-talet. Stället hade olika temakvällar, vilket ställde krav på de gäster som ville besöka Ritz. Dörrvakterna valde ut de gäster som hade rätt klädsel för det som var kvällens tema. Precis som i New York ville man öka klubbens prestige genom att bygga upp en exklusiv atmosfär som satte utseende och klädsel i centrum. Om du hade riktig tur kunde någon sticka åt dig ett medlemskort i dörren, men då var du tvungen att lägga en del omsorg på din frisyr och image. Fördelen med att få ett medlemskort var att du som stamgäst tillhörde den privilegierade grupp som slapp stå i kö för att komma in.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante