Arrangera en klubb

Arrangera en klubb

Det är härligt att gå på fester och nattklubbar men för många mindre arrangörer är det en hobby som inte ger några stora intäkter utan baseras på frivilligt engagemang. För dem som under många år har deltagit i fester kan det på sikt kännas som det är dags att ta över stafettpinnen själv. Om det ska bli någon fest måste någon ta tag i saken – men vad krävs det egentligen för att arrangera egna fester?

För att arrangera en fest krävs det först och främst ett bra PA-system. Det blir ingen fest utan musik och en bra yta att dansa på. För att ha råd med att hyra högtalare och annan utrustning finns det bra lånetjänster exempelvis på www.capcito.com där man själv kan bestämma hur många dagar man vill låna.

När ljudsystemet är ordnat måste man sätta sig in i de olika lagar och regler som är aktuella. Att som privatperson arrangera en fest i sitt eget hem eller att hyra en lokal och bjuda in släkt och vänner är självklart fritt så länge det inte stör några grannar, men om man vill kunna bjuda fler personer än vad som ryms i den egna villan eller lägenheten finns det några saker som man måste tänka på. För att samlas många personer och dansa krävs det danstillstånd vilket kan vara dyrt och krångligt att få. Om det är en öppen tillställning finns det också många andra regler att ta hänsyn till såsom utskänkningstillstånd och liknande. Många festarrangörer väljer istället att starta föreningar som gör saken lite enklare. Slutna sällskap där medlemmarna är kända i förväg och har ett gemensamt intresse har nämligen rätt att samlas, dansa och umgås.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante