Dyk in i discovärlden: populära nattklubbar i Sverige

Dyk in i discovärlden: populära nattklubbar i Sverige

En fredagskväll och myror under fötterna? Ja, då är det tillfälle att dyka in discovärlden och skaka loss på dansgolvet! Ett disco eller nattklubb är en nöjesplats med dansgolv, musik, mat och dryck och inte minst sena öppettider. Nattklubbar har sina rötter i 1800-talets nöjestillställningar i Europa. I USA utvecklades senare nattklubbar till den bekanta form de flesta känner till, detta eftersom städer med puls och folksamlingar växte. Jazz, dans och dejting blev populära inslag.

Ännu en faktor som bidrog till nattklubbars genombrott var spritförbudet under 1920-talet, som banade vägen för öppnandet av privata “klubbar”. I praktiken innebar förbudet att dessa klubbar blev en tillflykt från samhällets spritlagar och olaglig sprit kunde serveras tillsammans med dans och livfull musik. Numera är nattklubbar en självklar del i varje större stad.

Nattklubbar i Sverige

I Sverige finns de flesta kända nattklubbar i huvudstaden Stockholm. Däribland finns Spy bar och Sturecompagniet på Stureplan samt kreativa Le Bon Palais med 80- och 90-talstema på Norrmalm.

Eller varför inte sticka ut i Malmö nattklubb Etage med ingrepp från plastikkirurg, för att komma och glänsa som nattens dansstjärna! Tveka inte, därför Malmö erbjuder lika mycket nattliv i förhållande till antalet invånare som Stockholm och Göteborg. Etage är en av de mest välbesökta nattklubbar i Malmö som ligger centralt och lättillgängligt på Stortorget. Är inte denna nog finns Swing Inn Nightclub vid Gustav Adolfs torg som är den allra största i staden.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante