3 häftiga nattklubbar i Berlin

3 häftiga nattklubbar i Berlin

När detta skrivs sprids coronaviruset över världen. I och med det finns det knappast någon stad på jorden som har ett levande nattliv. Men det finns ju en tid efter viruset förstås. Så här får du en liten guide till några av de bästa nattklubbarna i Tysklands huvudstad Berlin.

I väntan på att nattlivet ska komma igång igen kanske det bästa är att ta tillfället i akt att slutföra andra projekt. Våren är här och sommaren står inför dörren så det är perfekt att ta itu med det där byggprojektet du funderat på. Hos Byggmax hittar du allt du behöver för att bygga altanen, lekstugan eller grillplatsen. Just nu har de bra priser på virke, och ännu bättre är att du kan få hela din order hemskickad till dig. Du kan alltså beställa allt du behöver på nätet, sedan behöver du bara vänta några dagar så är det bara att sätta igång bygget!

1. Berghain

Berghain toppar regelbundet listor över Berlins bästa nattklubbar. Så visst, det kanske är lite uttjatat att än en gång tipsa om Berghain. Men det är en fantastisk klubb att besöka, om du får komma in! Klubben är ju beryktat svår att få tillträde till. När jag en gång besökte Berghain stod vi i kön i ungefär en och en halv timme, och sisådär 70% av dem som stod framför oss i kön fick inte komma in. Om jag kan ge något tips för hur du ska göra för att få komma in så är det att inte förställa dig på något sätt. Spöka inte ut dig på något överdrivet sätt. Ägarna till Berghain vill skapa en trygg och opretentiös stämning, så ta det lugnt och var dig själv.

2. Salon Zur Wilden Renate

För dig som tröttnat på det vanliga klubblivet bestående av trånga dansgolv och alkohol är Salon Zur Wilden Renate i Friedrichshain ett perfekt alternativ. En klubb som suddar ut gränsen mellan klubb och bisarr teaterupplevelse. Att gå in på Renate är som att träda in i en labyrint av märkligt möblerade rum. Att klientelet som besöker klubben också består av en udda samling människor gör inte upplevelsen mindre unik.

3. Tresor

Tresor är liksom Berghain en sann klassisk klubb i technokretsar. Klubben har varit viktig för technomusikens utveckling både som lokal och som skivbolag. Om du inte kommer in på Berghain är chansen desto större att du gör det här.

Det finns förstås betydligt fler roliga saker att göra i Berlin än att hänga på nattklubbar och dansa nätterna igenom. Om du vill veta mer om vad som finns att göra i Berlin finns det gott om bra guider både på nätet och i bokform. “Prost” och festa lugnt!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante