Nattklubbar i datorspel

Nattklubbar i datorspel

Nattklubbar är inte bara populära i filmens värld utan även i dator- och tv-spel. I vissa spel har de rentav en nyckelroll i handlingen. Ett sådant exempel är i spelet Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony, som är ett av två DLC:n till grundspelet. Man spelar där som karaktären Luis Fernando Lopez i den fiktiva staden Liberty City som spelet utspelar sig i. Luis jobbar som personlig livvakt till nattklubbsägaren Tony Prince, eller Gay Tony som han kallas. Tony äger de båda nattklubbarna Maisonette 9 och Hercules, varav den sistnämnda är en gayklubb.

Mycket av spelets handling kretsar därför i och omkring nattklubbarna och som vanligt i GTA-spelen förekommer både våld, sex och droger, kombinerat med humor och skruvade karaktärer i sann Rockstar-anda. I uppföljaren GTA V finns till och med en strippklubb, kallad Vanilla Unicorn, som man kan besöka och som man en bit in i spelets handling dessutom blir delägare till. I det verkliga livet kan man annars alltid besöka vuxen.se för att hitta lite vuxenleksaker.

Malibu Club

Värd att nämna är även nattklubben Malibu Club i det 80-talsosande spelet Grand Theft Auto: Vice City. Malibu Club är tydligt inspirerad av nattklubben Babylon Club från 80-talsfilmen Scarface. På klubben träffar man karaktärer som driver handlingen framåt i spelen och låser upp nya uppdrag. Lite längre fram i spelet, när man har tjänat ihop tillräckligt mycket pengar, kan man dessutom köpa hela nattklubben och därmed använda den som ett safe house där man kan spara spelet och hämta vapen.

The Hive

Även i cyberpunkspelet Deus Ex: Human Revolution, som utspelar sig år 2027, besöker man en nattklubb under ett av sina uppdrag. Nattklubben heter The Hive och är belägen i Shanghai i Kina. Den gör verkligen skäl för sitt namn då hela nattklubben är utformad som en stor bikupa med hexagonala inredningsdetaljer. Färgtonerna går, precis som stora delar av övriga spelet, övervägande i svart och gult, vilket passar bikupetemat bra.

Att överhuvudtaget lyckas ta sig in på klubben är det första problemet man måste lösa, eftersom endast medlemmar släpps in. Deus Ex: Human Revolution är känt för att man kan ta sig an uppdragen i spelet på flera olika sätt och detta är inget undantag. Man kan antingen välja att försöka muta dörrvakten eller helt sonika slå ner honom och stjäla hans medlemskort. Andra sätt är att smyga sig in via ventilationstrummorna eller kloakerna. Då måste man dock hela tiden vara på sin vakt inne på klubben för att inte bli upptäckt av personalen, vilket är väldigt svårt. Ett annat sätt är att använda ett medlemskort som man kan hitta inne på ett rum i ett närliggande hotell där man kan lyckas smyga sig in med en smula tur och skicklighet.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante